Inmiddels is de laatste maand van dit jaar alweer aangebroken.

Dit betekent voor mij dat ik bijna met zwangerschapsverlof ga! Mijn verlof start met kerst en gelukkig heb ik inmiddels een nieuwe collega gevonden die deze week al is gestart. Onze nieuwe collega Manja is fysiotherapeute met specialisaties in manueel therapie en oedeemtherapie. Zij ziet om die reden dan ook veel chronische patiënten, maar zal tijdens mijn verlof een deel van mijn patiënten over gaan nemen.

Tevens is Thessa in november bevallen van een gezonde zoon, Ferre. Moeder en zoon maken het goed en genieten van hun tijd samen.

Veel patiënten weten het inmiddels, maar het is altijd enorm druk de laatste maanden van het jaar. Dit betekent dat onze agenda's vaak overlopen met de patiënten die nu onder behandeling zijn, maar we natuurlijk ook nog eens plaats moeten maken voor het zien van nieuwe patiënten met allerlei klachten. Ondanks de COVID drukte in het ziekenhuis worden er gelukkig nog steeds mensen geopereerd aan houdings- en beweging gerelateerde klachten.

Sinds we verhuisd zijn naar het Gezondheidscentrum is ons patiëntenbestand flink uitgebreid. Ook vanwege de goede samenwerking met de andere zorgverleners in het pand zien we steeds meer patiënten die zijn doorverwezen. Om die reden is Wendy inmiddels een extra ochtend aan het werk en ook Willeke zal weer op woensdagochtend extra inzetbaar zijn.

In de praktijk heeft u dit jaar vast al eens kennis gemaakt met een van onze stagiaires. Al sinds begin van dit jaar begeleiden wij fysiotherapeuten in opleiding. We hebben eerst twee tweede jaars studenten mogen begeleiden en sinds de zomervakantie hebben we een laatstejaars student onder onze hoede. Ook vanwege de drukte, maar natuurlijk ook om het leerproces te stimuleren, behandeld onze stagiair regelmatig zelfstandig een aantal patiënten. Om die reden staan we vaak "dubbel" geboekt. Mocht u niet behandeld willen worden door een stagiair of überhaupt niet willen dat deze aanwezig is tijdens uw afspraak bent u natuurlijk altijd vrij om dit aan te geven!

Wij wensen iedereen een hele fijne Sinterklaasviering binnenkort en hopen dat iedereen gezond blijft!
Danielle Galis
Danielle Galis
Fysiotherapeute, orthomoleculair therapeute en eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Zwaag en Heerhugowaard