Vanaf vandaag hebben onze collegae allemaal een mooi shirt en vest met logo en naam van de praktijk! Tevens is de oefenzaal al goed in gebruik voor de yoga lessen en zijn we inmiddels bezig met de inrichting van de teamkamer. Ook is onze derde behandelkamer inmiddels in gebruik genomen. Thessa gaat bijna met zwangerschapsverlof en ik ben zelf hard op zoek naar vervanging voor tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Het was even zoeken naar de juiste kleding, maar we hebben allemaal een mooie zwarte polo en een vest voor als het wat kouder is. Op de kleding is ons bedrijfslogo geborduurd op de borst en op de rug staat de naam van de praktijk geprint.
Als fysiotherapeuten dragen we graag kleding die makkelijk zit om in te bewegen. Ons beroep is toch best lichamelijk actief, denk maar aan masseren of het voordoen van oefeningen. Dan willen we natuurlijk niet dat onze kleding te strak zit of omhoog kruipt. Wel zo netjes, maar voor ons ook zeker wel zo prettig.

De yogalessen worden goed bezocht. We hebben inmiddels vaste deelnemers met een abonnement en een aantal met een strippenkaart mogen verwelkomen. Er zijn op beide momenten nog voldoende plekjes om eens te kijken of yoga iets voor jou is, want een eerste proefles is natuurlijk gratis!
Inschrijven voor de lessen kan via onze site of meld je aan via het contactformulier of WhatsApp.

We hebben inmiddels ook twee momenten in de week waarin we 60+ sporten aanbieden. Op dinsdagmiddag 13:00-14:00 en op vrijdag 11:00-12:00. Onze collega Ricardo geeft deze lessen waarin we het gehele lichaam trainen. Ieder kan zijn of haar eigen wensen doorgeven zodat Ricardo een goede invulling aan de les kan geven.

Ideeën, tips en opmerkingen zijn welkom. Ook een ander aanbod van lessen of dagen/tijden horen we graag!

Inmiddels is in onze oefenzaal een aantal keer een cursus Mindful Zwanger en Bevallen gegeven vanuit de GGD. Eerder deze maand kregen we een aanvraag voor het huren van een ruimte voor het geven van een workshop.

In het Gezondheidscentrum hebben wij een grote teamkamer tot onze beschikking waarin we pauze kunnen houden. Echter hebben we deze teamkamer zo laten ontwerpen dat we er ook cursussen, lezingen en workshops kunnen geven. Tot op heden hebben we het allemaal erg druk gehad met het inrichten van onze behandelkamers en wachtkamer. De teamkamer is daardoor onderaan ons to do lijstje beland.
Ook is het zo dat we met meerdere partijen zijn waardoor het doorhakken van knopen soms wat langer duurt dan we zouden willen.

Door de eerder genoemde aanvraag hebben we besloten toch wat meer vaart achter de inrichting van onze teamkamer te zetten zodat we deze optimaal kunnen benutten.
Inmiddels hebben we een grote kastenwand in gedachte zodat we onze spullen kunnen opbergen, een aantal losse tafels zodat we ook met afstand van elkaar kunnen zitten waar nodig of gewenst, een aantal vaste stoelen voor een klein gezelschap en een aantal klapstoelen voor een groter publiek. De beamer is al besteld zodat we ook presentaties op de wand kunnen projecteren.

Onze derde behandelkamer wordt inmiddels zo af en toe gebruikt. Eerder dit jaar hebben we twee korte stages begeleid aan fysiotherapeuten in opleiding en sinds eind augustus hebben we voor een half jaar een laatste jaars stagiair fysiotherapie. Natuurlijk bent u niet verplicht om onze stagiair toe te laten tot uw behandeling, dit doen wij altijd met u in overleg net als het laten behandelen van uw klachten. Aangezien onze huidige stagiair in zijn laatste studiejaar zit is het de bedoeling om uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken. Daarom gebeurd het regelmatig dat wij deze derde kamer nodig hebben om te kunnen behandelen.

Inmiddels is Thessa alweer 34 weken zwanger en gaat bijna met verlof. Ikzelf ga vanaf week 40 halve dagen werken vanwege zwangerschapsgerelateerde klachten. Er staat een vacature open voor een nieuwe collega die in ieder geval tijdens mijn verlof zal gaan starten en daarna natuurlijk zal blijven.

De praktijk groeit namelijk behoorlijk. Sinds we in het Gezondheidscentrum zijn gestart hebben we ongeveer een werkdag extra aan patiënten en met de groei van de wijk zie ik dit alleen maar groeien. Ook merken we dat we een goede samenwerking met zowel de huisarts als de andere zorgverleners krijgen, ook zij verwijzen inmiddels regelmatig naar de praktijk.
Danielle Galis
Danielle Galis
Fysiotherapeute, orthomoleculair therapeute en eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Zwaag en Heerhugowaard