Het Coronavirus

Het coronavirus is op het moment iets dat ons allemaal bezig houd. De een in grotere mate dan de ander.

Toen vorige week het advies kwam om geen handen meer te schudden vroegen we ons af wat wij met dit advies moesten doen als therapeuten. Uiteindelijk kwam zondag het nieuws dat een hoop openbare gelegenheden hun deuren op last van de overheid moesten sluiten.

Na een spoedoverleg op zondagavond hebben we besloten de praktijk voor nu open te houden. We willen patiënten die geen klachten als: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts hebben, gewoon behandelen zolang wij ons zelf ook goed voelen en deze klachten niet hebben.
Onze collega Wendy heeft haar werkzaamheden tijdelijk neergelegd.

Normaal vinden we hygiëne ook heel belangrijk. Natuurlijk mag u altijd uw eigen handdoek meenemen, maar de handdoekjes die we gebruiken bij het gezicht worden bij elke patiënt verwisseld en aan het eind van de dag gewassen. Na het behandelen van elke patiënt wassen en desinfecteren we onze handen. Deze handelingen zijn voor ons niet anders dan normaal. U kunt uw handen bij binnenkomst ook nog eens wassen en met papier afdrogen.

Vandaag kwam er vanuit onze beroepsgroep, het KNGF, het verzoek om te blijven behandelen zodat we de huisartsen en ziekenhuizen ontzien van patiënten die houdings- en bewegingsgerelateerde klachten hebben. Tevens kunnen we zo de mensen die cruciale werkzaamheden uitvoeren helpen hun werk uit te blijven voeren.

We wachten op dit moment op een advies vanuit de overheid waarin een uitleg komt over de 1,5 meter afstand houden van elkaar, iets wat bij ons werk eigenlijk niet mogelijk is.

Wij bellen / appen / mailen op het moment elke dag onze geplande patiënten van de volgende dag. U kunt uw afspraak in ieder geval tot 6 april kosteloos annuleren. Wij verwachten bij invoering van deze regel dat u in ieder geval afbericht geeft via een van de genoemde manieren, bij geen afbericht krijgt u alsnog de rekening.

Ons advies is gebruik uw gezonde verstand, voelt u zich goed dan bent u welkom. Wij vragen u uw kinderen deze dagen thuis te laten, zij kunnen een extra besmettingsrisico voor ons of andere patiënten vormen.

Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste informatie. We zien u graag voor uw gebruikelijke behandeling in de praktijk!
Danielle Galis
Danielle Galis
Fysiotherapeute, orthomoleculair therapeute en eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Zwaag en Heerhugowaard