Allereerst willen we graag dat u zo snel mogelijk bij ons terecht kunt. Ons team in Zwaag is kort geleden uitgebreid zodat u nu op alle dagen van de week terecht kunt. Binnenkort zullen we op de eerste verdieping onze "vergader" kamer omtoveren tot behandelkamer zodat we op drukke dagen met twee therapeuten tegelijk aan het werk kunnen. Ook zullen we op beide locaties onze avondopenstelling blijven behouden, we zien toch dat niet iedereen vrij kan krijgen of thuis is overdag.

De zorg die wij leveren moet betaalbaar zijn. Dit betekent voor ons dat we ook in 2020 weer een contract hebben met alle zorgverzekeraars. Hierdoor wordt fysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende pakket, of bij bepaalde indicaties vanaf de 21e behandeling vanuit het basispakket. Er is een hoop te doen over deze contracten, het werk voor ons wordt er niet altijd leuker of makkelijker door. Als u hier meer over wilt weten, vraag het ons dan gerust tijdens een behandeling, we leggen het u graag uit.
De Orthomoleculaire Therapie kan worden vergoed vanuit uw pakket alternatieve geneeswijzen. Onze beroepsgroep MBOG zorgt voor de contracten voor vergoeding uit dit potje, echter sluiten steeds meer verzekeraars deze zorg uit. Controleer daarom altijd eerst of uw verzekeraar deze zorg vergoed!
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als u niet aanvullend verzekerd bent. We hanteren vaste tarieven voor de behandelingen en u heeft de mogelijkheid tot het kopen van een zogenaamde strippenkaart. Deze strippenkaarten zijn voordeliger dan het betalen van een losse behandeling.

Als therapeut vinden we het belangrijk om zowel professioneel als toegankelijk te zijn voor u als patiënt. We willen dat u ons persoonlijk kent en wij u, zodat het behandelen van u als patiënt laagdrempelig is. We proberen altijd de intake en behandelingen bij dezelfde therapeut te laten plaatsvinden. We vinden kwaliteit in ons werk heel belangrijk, daarom scholen we onszelf jaarlijks bij naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Door onze bij- en nascholing kunnen wij u specialistische zorg bieden.

Voor ons staat de patiënt centraal, u komt immers bij ons om geholpen te worden om van uw klachten af te komen. Wij maken altijd een behandelplan op maat waarin uw hulpvraag centraal staat. Bij de start van uw behandeling zullen we persoonlijke doelen met u stellen die in onze ogen zowel realistisch als haalbaar zijn. We proberen altijd een samenwerking tussen u als patiënt en wij als therapeut te bewerkstelligen zodat u actief betrokken bent bij uw herstel. Wij sturen aan op zelfsturing, zodat u zelf aan uw herstel kunt werken en uiteindelijk klachten vrij bent. Maar ook wanneer klachten terug komen, u meteen uw huiswerkoefeningen weer op kunt pakken en zo snel mogelijk weer van uw klachten af bent.
Wij geven dan ook advies in bewegen, maar als u daar voor open staat ook in voeding en eventuele supplementen die het herstel kunnen bevorderen.

Tevens proberen we ook op daadwerkelijke gewoonte verandering aan te sturen. We hebben het hierbij niet over acute klachten, maar de klachten die er langzaam insluipen. De houding en de hoeveelheid tijd achter elkaar uitvoeren van een beweging kan een grote belasting hebben op het lichaam en uiteindelijk klachten veroorzaken. Een aantal behandelmethoden waar u aan kunt denken hierbij zijn het doen van spierversterkende of juist ontspannende oefeningen, het letten op de houding in rust of bij activiteiten en advies en informatie over ontstekingsbevorderende en ontstekingsremmende voeding. Eigenlijk letten we dus op de gehele gezondheid en proberen we een leefstijl verandering teweeg te brengen om u zo gezond mogelijk en zonder klachten door het leven te laten gaan!

Hieronder ziet u bovenstaande informatie schematisch weergegeven.
Danielle Galis
Danielle Galis
Fysiotherapeute, orthomoleculair therapeute en eigenaresse van Fysiotherapie B&O in Zwaag en Heerhugowaard